Jordvarme - Luft-vand varmepumpe - Luft-luft varmepumpe

Disse opvarmningsformer er dem, der er de mest efterspurgte. Årsagen er, at de alle leverer billig varme i forhold til alternativerne og de er med til at gøre Danmark grønnere, når vi kan bruge den stadig større del at vindmølle strømmen til at opvarme vores huse på en utroligt effektiv måde.

Men hvad skal du vælge?
(Start forfra i vores guide til valg af opvarmningsform)

Hvilket varmeanlæg er bedst i forhold til prisen?

Disse opvarmningsformer er dem, der er de mest efterspurgte. Årsagen er, at de alle leverer billig varme i forhold til alternativerne og de er med til at gøre Danmark grønnere, når vi kan bruge den stadig større del at vindmølle strømmen til at opvarme vores huse på en utroligt effektiv måde.

Men hvad skal du vælge?

Jordvarme

Jordvarme er den mest effektive opvarmningsform af alle 3 opvarmningsformer. For et almindeligt enfamiliehus sparer du ca. 800 kr. yderlige i opvarmning i forhold til en luft-vand varmepumpe. En anden fordel er, at der ikke er en synlig udedel, der måske ikke kan placeres uden at skæmme huset lidt. Ulempen er så til gengæld, at ”udedelen” i form af jordvarmeslanger skal graves ned i din have, typisk 70 cm ned. Til det bruger man ofte en speciel rendegraver. Det siger sig selv, at det måske ikke er den mest ønskværdige løsning i en have man har brugt de seneste 25 år på at gøre til årets prydhave. Men er du i en situation, hvor hele haven alligevel skal omlægges eller er det et helt nyt hus du har købt og haven endnu ikke er anlagt, ja, så er et jordvarmeanlæg sikkert det helt rigtige for dig.

For et almindeligt enfamiliehus koster et jordvarmeanlæg fra 100.00 til 200.000 afhængig af type og lokale forhold.

Hvis du vælger at gå videre med jordvarme, så klik HER
(til jordvarme)

 

Luft-vand varmepumpe

Næst efter jordvarme, så kommer luft/vand varme ind som en klar 2. plads, når vi taler om billig driftsøkonomi. Men luft/vand varme er den mest fremadstormende og populæreste opvarmningsform i Danmark lige nu. Årsagen er, at det er næsten lige så effektivt som et jordvarmeanlæg  (ca. 800 kr. dyrere i strøm pr. år for at opnå samme ydelse som et jordvarmeanlæg). Årsagen til populariteten er, at anlægget samtidig er billigere at installere (nedlægning af jordvarmeslanger er en betragtelig udgift), at man ikke skal grave haven op, at haven ikke behøver at være så stor som det kræves med jordvarme. Kort og godt, luft-vand varme er det ideelle kompromis for langt de fleste, når man både skal kigge på komfort, økonomi (incl. pay-back tid med tilsvarende årligt overskud i forhold til ex. oliefyr) og installation. Men træerne vokser ikke ind i himlen, heller ikke her, for du bliver nødt til at have luft-vand varmeanlæggets udedel placeret udenfor, og den er ikke altid lige køn at kigge på og ventilatoren kan godt høres på en stille sommerdag hvor hele familien lige har været i bad, når den hurtigt skal varme varmtvandsbeholderen op igen.

For et almindeligt enfamiliehus koster et luft-vand varmeanlæg fra 80.00 til 140.000 afhængig af type og lokale forhold.

Hvis du vælger at gå videre med luft-vand varme, så klik HER
(til luft-vand varme)

Luft-luft varmepumpe

Luft-luft varmepumper er ikke helt så effektive som jordvarme og luft-vand varmeanlæg ; men er til gengæld væsentligt billigere end Jordvarme  og Luft/vand varmeanlæg. Årsagen er, at de udelukkende arbejder med luft, det betyder, at det du ikke har mulighed for at varme brugsvandet op med en luft-luft varmepumpe. De er typisk designet til at have udedelen og indedelen placeret tæt sammen og de er typisk mindre. Det medfører, at hvis du skulle have lyst til at varme en hel villa op med luft-luft varme, så skal du nok have 3-4 anlæg placeret rundt omkring huset-både ude og inde og skal helst have dørene åbne imellem værelserne så luften kan fordeles rundt i huset. Det er ikke ligefrem kønt eller praktisk og du kan heller ikke forvente en lige så lang holdbarhed af denne type anlæg i forhold til de andre, mere professionelle anlæg.
Luft-luft varmeanlæg egner sig derfor bedst til sommerhuse og som et alternativ hvor du ellers var klar til at investere i elvarme.

Hvis du vælger at gå videre med luft-luft varme, så klik HER
(til luft-luft varme)

Savner du information?

Hvis du er i tvivl om det er Jordvarme, en Luft-vand varmepumpe eller en Luft-luft varmepumpe, der er det rigtige for dig hvad er det så du mangler at få afklaret for at kunne komme videre i dine valg? Skriv dine spørgsmål i feltet herunder – så bliver det sendt til os når du trykker på Send-knappen. Vi svarer tilbage inden 24 timer på hverdage, ellers næste hverdag.